Bydel Gamle Oslo regnes som Oslos eldste bydel, da området har vært bebodd siden middelalderen, I området Gamlebyen kan en i dag fortsatt finne spor av historien, særlig i de offentlige parkene og mange av bygningene i området. Borettslaget ligger rett i nærheten av disse, som for eksempel Middelalderparken, Ruinparken samt Oslo Hospital, Ladegården og Saxegården. Disse er alle områder og bygninger som gir Gamlebyen sitt spesielle preg.

Området er i dag i stor uvikling, der det største satsningsområdet må sies å være Bjørvika. Operaen er nå en av de mest besøkte attraksjonene i Oslo, og vil etter planen få selskap av flere attraksjoner, næringsbygg og boliger.

Rett i bakkant av gården vår ligger Ekebergskrenten, med gode turmuligheter. Skulle en bli sulten og tørst underveis er Ekebergrestauranten lett å finne langs stien! Området har en enestående utsikt til hele Oslo, og alt som skjer nedenfor i Bjørvika og senketunnelen. En annen anbefaling er å ta turen opp til Arctanderbyen, som er Oslos første hageby. Området består av tomannsboliger i mur, tegnet i 1910 av Morgenstierne og Eide, og er virkelig unikt! 

For å komme til Oslo sentral ligger både Sentralbanestasjonen og Grønland i gangavstand, med alt det har å by på. Skulle du allikevel ønske å dra lenger er det kun noen få minutter å gå til 18 og 19 trikken, samt flere busslinjer.

Gamlebyen skole ligger rett i nærheten, med 1.-7. klassetrinn. Skolen har også SFO-ordning, og flere aktiviteter. Det er også 50 private og kommunale barnehager i bydelen, og det planlegges å bygge flere.